thankyou facebook youtube-play chevron-circle-up basket discount heart-o home home3 play phone search gift truck heart mail facebook2 instagram Times Times

-32%

Fair Squared menstrualna skodelica – velikost L

cena izdelka:
15.99 €

10.99 €

Izdelek je žal pošel :( Lahko se prijaviš, da te obvestimo, ko bo spet na voljo!

Menstrualna skodelica Fair Squared

Kaj je menstrualna skodelica Fair Squared? Menstrualna skodelica je nadomestilo vložkom in tamponom med menstruacijo in je namenjena zbiranju krvi. Skodelica je narejena iz varnih mehkih materialov, ki na telo ne vplivajo. Enostavno se zloži ter vstavi v nožnico ter izprazni po potrebi (v telesu je lahko maksimalno 12 ur, potem pa jo je treba izprazniti in ponovno vstaviti).

Zakaj uporabljati mentrualno skodelico?

Menstrualna skodelica je varna, zanesljiva, praktična, udobna, ekonomična, ekološka in ženstvena. Več o uporabi, pa preveri desno pod “sestava in uporabo”.

Varna: Fair Squared menstrualna skodelica je narejena iz 100% naravnega lateksa, iz pravične pridelave, ki je biološko razgradljiv.  Tvoje zdravje in higiena sta zagotovljena.

Zanesljiva: menstrualna skodelica nudi popolno zaščito, brez puščanja. Ker menstruacija ni v stiku z zrakom, tudi neprijetnega vonja ni, za razliko od vložkov.

Praktična: menstrualno skodelico lahko enostavno nosiš s seboj v torbici, če pričakuješ menstruacijo. Primerna je tudi za potovanja, uporabljaš pa jo lahko dan in noč.

Udobna: Menstrualna skodelice Fair Squared je enostavna za vstavljanje in izstavljanje (treba se je le malo privaditi). Ko jo vstaviš, se bo prilagodila tvojemu telesu in hitro boš pozabila, da je tam. Sedaj lahko opravljaš svoje aktivnosti, kot da ne bi imela menstruacije – popolna svoboda!

Ekonomična: Povprečna ženska v življenju porabi 12.000 tamponov ali vložkov, menstrualne skodelice pa ni treba zamenjati več let, kar pomeni, da boš prihranila ogromno denarja.

Ekološka: menstrualna skodelica Fair Squared je naravi prijazen izdelek. Ne samo, da ne boš obremenjevala okolja s tamponi in vložki, rešila ga boš tudi vse odvečne plastike, ki je ovita okrog enega vložka/tampona. Tukaj uporabljaš en izdelek za več let, na koncu pa je skodelica tudi biorazgradljiva.

Ženstvena: Ker je menstrualna skodelica skrita v tvojem telesu, lahko nosiš kakršnokoli spodje perilo, enako kot če ne bi imela menstruacije. Edina težava je, da lahko pozabiš, da jo imaš. 😉

Velikost L je primerna za srednje močne in močnejše menstruacije, ima prostornino 16 ml, je visoka 6,95 cm in ima premer 4,4 cm.

Sestava: iz 100% platinastega medicinskega lateksa, brez ftalatov, bisfenola A, lateksa in dišav. Je hipoalergena. Lateks lahko po nekaj letih uporabe postane porozen, takrat uporaba ni več mogoča.

Uporaba: Pred vstavljanjem ali izstavljanjem si operite roke z milom.

Vstavljanje: Obstaja več načinov, kako se zloži menstrualna skodelica, vsaka ženska pa najde svoj način. Čez nekaj minut se bo skodelica razprla, kar boste čutili kot rahel pritisk. Takrat se ustvari tudi vakum, zaradi katerega menstrualna skodelica ne pušča krvi.

Izstavljanje: S prsti primite menstraulano skodelico in jo potegnite iz nožnice. Menstrualno kri zlijte v stranišče, skodelico pa sperite pod hladno vodo ter jo ponovno vstavite.

Praznjenje menstrualne skodelice je odvisno od vsake posameznice ter od dneva menstruacije. Na začetku je potrebno prazniti skodelico malo bolj pogosto, proti koncu manj. Skodelica je lahko v telesu tudi 12 ur brez praznjenja

Premer skodelice velikosti L je cca 4,4 cm, drži 13 ml tekočine, višina je 6,69 cm.

OPOMBA: velikost L je priporočljiva za ženske z srednje močno do močno menstruacijo in tiste, ki so že rodile oziroma za ženske po 30 letu.

Popolnoma normalno je, da se menstrualna skodelica zabarva od krvi. Takrat predlagamo, da jo prekuhate z nekaj sode bikarbone (recimo 1 žlico) in menstrualna skodelica bo spet čista.

Fair Squared” je nemška znamka kozmetike, ki uporablja sestavine pravične trgovine, vedno kadar je to mogoče. Zelo se trudijo tudi spodbujati pravično trgovino kjerkoli jo lahko. Za svoje proizvode uporabljajo le najboljše sestavine, ki so tudi 100% veganske in NISO testirani na živalih. Poleg tega se tako pri proizvodnji sestavin kot izdelkov poslužujejo trajnostih metod, saj se zavedajo, da je pomembno ohranjanje naše narave, zemlje in voda.

Sestavine iz pravične trgovine so organskega izvora. Prav tako pa se znamka ponaša tudi s certifikatom “NATRUE”.

Prepričani smo da boš z izdelki zadovoljen/na, če pa se slučajno zgodi da s kupljenimi izdelki nisi zadovoljen/na oz. ne boš dobil/a izdelka, ki ga pričakuješ, nam to lahko sporočiš v roku 14 dni na info@okay.si in ti bomo posredovali vse podatke v zvezi z vračilom.