thankyou facebook youtube-play chevron-circle-up basket discount heart-o home home3 play phone search gift truck heart mail facebook2 instagram Times Times

Kako se je vse skupaj začelo?

Scanned Image 72

Trajnostni izdelki! Kaj za vraga je to? Verjetno se marsikdo izmed vas sprašuje kaj to sploh pomeni!

Na kratko, to so vsi izdelki, ki od pridobivanja surovin, skozi proizvodnjo in do reciklaže, predstavljajo prednosti za okolje, družbo in gospodarstvo, obenem pa varujejo zdravje ljudi, živali ter naravo. Moramo se zavedati, da našo zemljo puščamo svojim naslednikom in mislim, da si vsakdo želi, svojim otrokom zapustiti čim lepši planet. Zato moramo podpreti izdelke, ki pri nastajanju ne onesnažujejo okolja, ne izkoriščajo delovne sile, niso testirani na živalih in so pridobljeni iz obnovljivih virov.

Zgodba prve trajnostne trgovine pri nas pa se začne kar nekaj let nazaj. Namreč že od kar pomnim sva imeli s sestro zelo radi živali. Pravzaprav je pri nas doma z leti postal pravi mali živalski vrt – imeli smo puščavske skakače, ribe v ribniku in akvariju, dva mačkona in nekaj let nazaj se nam je pridružila še psička Didi. Žal pa sva v času odraščanja vedno bolj spoznavali, da nimajo vsa živa bitja na tem planetu možnosti za dostojno življenje. Krivci za to pa smo mi – ljudje in naš način življenja.

Zavedam se, da sta razvoj in globalizacija nujna za napredek in boljši razvoj človeštva, vendar pri tem ne gre zanemariti vpliva na našo čudovito naravo, na nemočne živali, ki živijo v njej, ter na prebivalce manj razvitih držav. Pred skoraj dvema letoma sem neko dopoldne zasledila dokumentarec “Zemlja – naš dom”, ki me je spodbudil h konkretnejši spremembi življenja. Ugotovila sem, da lahko že vsak posameznik prispeva k odgovornješemu ravnanju z našim planetom in boljši skupni prihodnosti. Zato sem poskušala kupovati izdelke, ki so trajnostno zasnovani, uporabljajo reciklirane materiale, so biorazgradljivi, niso testirani na živalih in njihova proizvodnja ni moralno sporna. Žal sem kmalu spoznala, da jih na našem trgu praktično ni mogoče dobiti! V supermarketih na policah prevladujejo izdelki ogromnih svetovnih korporacij, ki jim ni mar za dobrobit narave ali trajnostni razvoj in se ženejo le za ogromnimi dobički.

Zaradi moje želje po kupovanju izdelkov, ki tekom svojega nastanka niso povzročili škode nikomur in zaradi pomanjkanja le teh na našem trgu, se mi je porodila ideja o odprtju spletne trgovinice, ki bi združevala ljudi s skupnim ciljem – boljša prihodnost in jim ponudila etične in trajnostne izdelke. Ker sva s sestro že od nekdaj zelo povezani in podobnega mišljenja sva v projekt seveda stopili skupaj! Med “brainstormanjem” se je rodila ideja o trgovinici, kjer so vsi izdelki OKAY za VSE, za naravo, za živali, za prihodnost vseh nas, ki prebivamo na tem planetu.

Pod Okay.si sva združili izdelke za celotno družino: od tistih za najmlajše do artiklov za ljubljenčke in dom. Vsi so svetovno priznani, imajo certifikate, so trajnostno zasnovani in etično proizvedeni ter so Okay za vse!

Želiva si, da skupaj z nama pripomoreš pri ozaveščanju in pomembnosti trajnostne in etične trgovine ter boljši prihodnosti vseh nas in da v naši trgovinici najdeš čim več izdelkov za svoj vsakdan! Skupaj naredimo nekaj dobrega zase in za naravo, okay?