Poletje je že tu in z njim tudi moja najljubša poletna osvežitev!☀
Ne, ne govorim o namakanju v morju ali bazenu, temveč o domačem bezgovem sirupu 🙂
Zagotovo je tudi med vami veliko takšnih, ki se strinja, da poletje brez doma narejenga bezgovega sirupa ali “šabese” pač ni pravo poletje :). Zato smo se odločili, da z vami, našimi zvestimi Okay bralci delimo naš družinski recept, po katerem delamo naš slasten bezgov sirup.
V dokaz, da je recept res prava družinska dediščina, prilagamo tudi fotografijo, ki resnično pokaže pravo starost in vrednost našega recepta hihi 🙂
Ker je recept res že star in smo ga z leti malce izboljšali (pa ker je težko brat pisavo naše babice 😉 ) smo ga za vas prepisali.
Recept:
postopek
Tako, to je naš družinski recept za garantirano najboljši bezgov sirup! Sedaj pa le izkoristi kakšno lepo popoldne in se odpravi v naravo po bezgove cvetove 🙂
Ne pozabi, da lahko ta odličen bezgov sok vzameš tudi s sabo na pot. Mrzlega ga nalij v termovko 24 bottles in imej s sebjo hladno osvežitev čez cel dan!
Pokukaj te čudovite dizajne tukaj – 24 bottles.
P.S. Odveč je govoriti, da je kuhinja in posoda po takšnem podvigu v razsulu, kajne? No, k najboljšem sirupu spadajo tudi najboljša naravna čistila s katerimi kuhinja spet zasije 🙂 Najdeš jih tukaj.