thankyou facebook youtube-play chevron-circle-up basket discount heart-o home home3 play phone search gift truck heart mail facebook2 instagram Times Times

Do simpatičnega snežaka, tudi brez snega

December je čas obdarovanj in čudovita so lahko tudi darila, ki jih ni potrebno kupiti, temveč jih z nekaj truda in veliko ljubezni lahko naredimo čisto sami! 🙂  Še bolj super pa je, če ob tem recikliramo kakšno stvar, ki je že odslužila svoje – kot so v današnjem primeru to stare nogavice. Za simpatičnega mini snežaka ne potrebuješ niti snežinke snega!

Kaj rabiš za izdelavo snežaka?

  • par starih nogavičk
  • riž
  • kakšno vrvico ali nit
  • željo po ustvarjanju 😉
rizevi-snezaki

Kako narediti snežaka?

Nogavico prereži, kot prikazuje slika. Polovico nogavice napolni z rižem, do vrha, kjer moraš nogavico nato zavezati, da riž ne uide ven. 🙂  Nato napolnjeno nogavico razdeli na dva dela – snežakovo telo in glavo, tam kjer nastane meja ponovno preveži z vrvico. Voila – snežak že dobiva obliko!

snezak-diy

Snežaka lahko tudi okrasimo!

Da bo tvoj snežak še lepši, mu lahko dodaš še malce barv, ki vedno polepšajo stvari. Tudi pisano nogavico prereži, kot prikazuje slika. Z enim delom obleci snežakovo telo, tako da čezenj povezneš nogavico in jo ob vratu zavežeš. Da spoj ne bo tako viden, lahko na koncu dodaš še šal, saj je pozimi tudi snežaku mrzlo. 😉  Prav zato, mu naredi še kapo (iz prstnega dela nogavice). Povezni jo snežaku na glavo in razparan rob le zavij navznoter. Za piko na i, lahko dodaš tudi oči, nos in usta, da bo tvoj snežak še posebaj vesel. 😀

simpaticni-snezak

Se strinjaš, da je tole čudovita ideja za darila! 🙂  P.S. Snežak pa ne bo le čudovit okras v zimskih mesecih, če ga za kratek čas segreješ v pečici bo riž še nekaj časa oddajal toploto in snežak bo grel vsakega, ki ga bo nosil po rokah.


Če pa je december preveč vesel in časa za darila enostavno ni, si lahko pogledaš naša okolju prijazna darila! <3


Okay.si - Novičke

Ti je všeč naš prispevek, vpiši svoj email naslov in bodi na tekočem z novimi nasveti 🙂

S prijavo se prijavljaš na naše e-novičke, da boš na tekočem tudi z vsemi popusti!