thankyou facebook youtube-play chevron-circle-up basket discount heart-o home home3 play phone search gift truck heart mail facebook2 instagram Times Times

Ponovna uporaba odpadne embalaže izdelkov

Se tudi v tvojem gospodinjstvu izdelki za čiščenje ter osebno nego hitro porabijo, odpadne embalaže pa ne želiš zavreči? Okay dekleta smo zbrale nekaj predlogov za zabavno in enostavno reciklažo odpadne embalaže najbolj priljubljenih izdelkov iz naših poličk. Ideje so prijazne do tvojega žepa in tako preproste, da bodo na pomoč z veseljem priskočili tudi najmlajši, potrebuješ pa samo izpraznjene izdelke in nekaj domišljije.

Dekorativne stekleničke

Prazne stekleničke kavice Beanies so prave velikosti, da jih zlahka uporabiš za organizacijo pisarniškega materiala, namizno dekoracijo ali shranjevanje manjših sponk, lasnic in podobnega. Že dolgo razmišljaš, da tvoj predal z začimbami v kuhinji potrebuje malo pozornosti? Nič lažjega, stekleničke napolni z najljubšimi začimbnimi mešanicami in jih označi s simpatičnimi nalepkami, da bo kuhanje še lepše opravilo. Seveda lahko uporabiš tudi katerekoli druge prazne stekleničke in posodice.

Prihrani me, posadi me

Ta metoda ponovne uporabe bo všeč vsem, ki si ne predstavljajo svojega doma brez zelenja. Recikliraj prazno embalažo mila za roke, detergenta za ročno pomivanje posode ali šampona in ustvari pisane vaze za sobne rastline. Predlagamo, da uporabiš sukulente, saj so zelo nezahtevne rastline, pri izbiri odpadne embalaže pa se ravnaj po svojem navdihu. Me smo uporabile embalažo mila in detergenta za ročno pomivanje posode.

Namig: na dno vsake embalaže položi nekaj kamenja. Ker spreminjamo namen embalaž, le- te nimajo odprtin za drenažo, kot smo jih vajeni pri lončkih za sajenje. Zato je pomembno, da na dnu ustvariš nekaj dodatnega prostora za zbiranje vode in s tem ohraniš rastline lepe in zdrave.

Servietna tehnika

Eden izmed najbolj domiselnih načinov popestritve odpadne embalaže je servietna tehnika. V Okay ekipi prisegamo na roza barvo, zato se ne moremo upreti dekoraciji v nežnih tonih, kot je vidno na fotografijah. S pomočjo papirnatih prtičkov polepšaj embalažo in jo naredi unikatno, ne glede na material. Za postopek potrebuješ nekaj papirnatih serviet v prikupnih vzorcih, lepilo, ki ga zmešaš z vodo, čopič in prazno embalažo. Očiščeno embalažo s čopičem premaži z lepilom in na moker premaz položi sloj prtička ali posamezne motive, ki jih potem ponovno premažeš s tankim slojem razredčenega lepila. Če se ti prtiček zguba, ni panike, saj po sušenju to ne bo vidno. Počakaj par minutk, da se lepilo posuši in … lonček je nared za ponovno uporabo. Enostavno, kajne?

Upamo, da si z luškanimi predlogi popestriš dolgočasno popoldne, hkrati pa narediš nekaj dobrega za okolje. V kolikor pa ustvarjanje ni zate, prazno embalažo vseeno obdrži in jo prinesi v našo fizično trgovinico ter si jo ponovno napolni v refill kotičku.

Okay.si - Novičke

Ti je všeč naš prispevek, vpiši svoj email naslov in bodi na tekočem z novimi nasveti 🙂

S prijavo se prijavljaš na naše e-novičke, da boš na tekočem tudi z vsemi popusti!